Izvor: Blic, 07.Sep.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Blera napuštaju saradnici

Blera napuštaju saradnici

Britanski premijer Toni Bler definitivno odlazi sa vlasti naredne godine. Ostaje jedino pitanje - kada će se to dogoditi. Bler, koji je tri puta uzastopno pobeđivao na izborima, izgubio je podršku i u vlastitoj Laburističkoj stranci i suočen je sa sve većom nepopularnošću u biračkom telu. Grupa od šest članova njegovog kabineta podnela je ostavke jer je odbio da precizira datum kada će se povući, što je, kako su naveli, 'štetno i za vladu >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i za laburiste'.

Bler je njihov potez nazvao 'nelojalnim i pogrešnim', ali je opet izbegao da se pozabavi pitanjem svoje ostavke.

O datumu njegovog odlaska za sada spekulišu samo britanski tabloidi, navodeći da će se Bler povući sa funkcije 26. jula iduće godine. Ankete javnog mnjenja pokazuju da laburisti znatno zaostaju za konzervativcima. Bler (53) izborio se za svoj prvi mandat 1. maja 1997. To znači da će na vlasti biti 10 godina, samo jednu manje od rekorda koji je postavila Margaret Tačer kao premijerka s najdužim mandatom u proteklih 100 godina.

CDC/JS

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.