Izvor: B92, 01.Mar.2003, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bler povukao paralelu između Huseina i Hitlera

London -- "Protivnici vojne akcije protiv Iraka u zabludi su koliko i oni koji su odbili da se suprostave Hitleru tridesetih godina", rekao je u subotu je britanski premijer Toni Bler. U novom pokušaju da ubedi još sumnjičave Britance da postoji potreba za ratom, Bler je za Gardijan rekao da je "spreman da mu istorija sudi" po pitanju Iraka.

Protivnici rata odbacuju ovo poređenje i kažu da, za razliku od Hitlera i Iraka pre Zalivskog rata 1991. godine, Sadam Husein nije napao drugu zemlju i još nema oružje koje bi moglo ugroziti Britaniju. Mnogi građani Britanije, kao i članovi Blerove Laburističke partije misle da inspektorima UN treba dati još vremena.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.