Izvor: B92, 08.Maj.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bler ne bi da se povuče

London -- Premijer Velike Britanije Toni Bler odbio da se povuče uprkos pozivima jednog dela svoje Laburističke partije.

Bler takođe ne želi da kaže kada će napustiti premijersko mesto jer misli da to može da šteti i Vladi i državi. Bler je pod velikim pritiskom dela svoje partije zbog katastrofalnih rezultata koje su laburisti ostvarili na lokalnim izborima u četvrtak, kada su osvojili tek treće mesto, izgubivši više od 250 odborničkih mesta.

Bler je pred >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << poslednje parlamentarne izbore rekao da će se povući tokom ovog mandata, ali do sada nije precizirao kada će to uraditi. "Ako bih sada rekao kada ću otići, to bi jednostavno paralizovalo rad Vlade i dovelo u pitanje neophodne promene na kojima radimo, a nastala bi velika šteta za državu. To ne bi rešilo probleme, oni bi se samo povećali", kaže Bler.

Očekuje se da bi Blera, kada napusti položaj, nasledio sadašnji ministar finansija Gordon Braun, koji je rekao da bi promena na čelu stranke trebalo da bude izvedena mirno.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.