Izvor: B92, 01.Maj.2005, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bler bio upozoren

London -- Jedan britanski list objavio je dokument kojim dokazuje da je Toni Bler bio upozoren da bi napad na Irak bio nezakonit.

Prema dokumentu koji je objavio "Indipendent on sandej", britanski premijer je bio upozoren od strane Ministarstva inostranih poslovat, čak godinu dana pre nego što je do invazije na Irak došlo, prenosi BBC na srpskom.

List piše da je Bler bio obavešten da bi napad na Irak bio nezakonit u martu 2002, neposredno pre nego što je otputovao da se sastane sa američkim predsednikom Džordžom Bušom na njegovom ranču u Teksasu, kada je, kako se veruje, Bler potpisao dokument da će se Britanija pridružiti Americi u napadu na Irak.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.