Bler: Rizik škotske nezavisnosti

Izvor: B92, 16.Mar.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bler: Rizik škotske nezavisnosti

London -- Toni Bler apelovao na građane Škotske da na izborima ne glasaju za Škotsku nacionalnu partiju, koja se zalaže za nezavisnost.

Britanski premijer je danas, u autorskom članku u Dejli telegrafu, podsetio da je unija između Engleske i Škotske, sklopljena pre 300 godina, obema stranama donela prosperitet, stabilnost i uticaj u svetu.

"Odvajanje Škotske moglo bi da ima ozbiljne posledice po njenu ekonomiju", upozorio je premijer. On je kazao da možda zbog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << toga lideri škotskih nacionalista poslednjih dana najavljuju da bi referendum o nezavisnosti organizovali ne odmah posle osvajanja većine u škotskom parlamentu, već pred kraj mandata.

Bler je napisao da bi i sama pobeda nacinalista mogla da donese negativne ekonomske posledice, jer biznis ne voli neizvesnost: "Montreal je nekada bio glavni finansijski centar u Kanadi, ali se zbog neizvesnosti oko toga da li će Kvebek proglasiti nezavisnost, biznis preselio u Toronto."

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.