Bivši ruski policajac osuđen za ubistvo 56 žena

Izvor: RTS, 10.Dec.2018, 14:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bivši ruski policajac osuđen za ubistvo 56 žena

Bivši ruski policajac Mihail Popkov osuđen je na doživotnu kaznu zatvora za ubistvo 56 žena, mada je, kako se veruje, ubio najmanje 78.
Sud na istoku Sibira utvrdio je da je Popkov kriv za ubistva počinjena između 1994. do 2000. godine, prenela je agencija AP.

Popkov, koji je uhapšen 2012. godine, već služi dožživotnu kaznu zatvora za 22 druga ubistva.
Bivši policajac je današnjom >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << presudom postao ubica sa najvećim brojem žrtava u Rusiji u poslednjih 100 godina.
Lokalna policija godinama je istražživala ubistva u Irkutskoj oblasti, u kojoj je na desetine žena silovano i ubijeno.
Na kraju je uzet DNK od 230,000 stanovnika u gradu Angarsk, a pronađena sperma na jednoj od žrtava odvela je istražitelje do ubice, poručnika policije u penziji.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Još jedna doživotna robija za bivšeg ruskog policajca

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 10.Dec.2018

Serijski ubica iz Sibira policajac Mihail Popkov (54), koji je silovao i ubio 56 žena, osuđen je na još jednu doživotnu zatvorsku kaznu. Sud u gradu Irkutsk poslao je Popkova na još jednu doživotnu robiju nakon što je dokazano da je ovaj najzloglasniji serijski ubica u istoriji moderne Rusije...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.