Bivši predsednik Zimbabvea na lečenju, više ne može da hoda

Izvor: N1 televizija, 24.Nov.2018, 18:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bivši predsednik Zimbabvea na lečenju, više ne može da hoda

Bivši predsednik Zimbabvea Robert Mugabe, koji ima 94 godine, već dva meseca se nalazi na lečenju u Singapuru i više ne može da hoda, izjavio je njegov naslednik Emerson Mnangagva.

"Star je. Ne može više da hoda... Brinemo se o njemu. On je osnivač Zimbabvea", rekao je Mnangagva.

Mugabe je vladao Zimbabveom 37 godina. Kontroverznog predsednika, nacionalnog heroja oslobođenja Zimbabvea od kolonijalne vladavine, optuživali su za nasilno gušenje opozicije i uništavanje >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << zemlje. Poznat je i po zapaljivim uvredama upućenim Zapadu, svojim protivnicima i novinarima.

Podneo je ostavku posle izlaska vojske na ulice i protesta gradjana u novembru 2017. godine, dok je njegovo mesto zauzeo Mnangagva, dotadašnji potpredsednik Zimbabvea.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pogoršano zdravstveno stanje bivšeg predsednika Zimbabvea

Izvor: Blic, 24.Nov.2018

Bivši predsednik Zimbabvea Robert Mugabe više ne može da hoda usled pogoršanog zdravstvenog stanja, rekao je danas aktuelni predsednik te afričke države Emerson Mnangagva.

Nastavak na Blic...

"Mugabe loše, ne može da hoda"

Izvor: B92, 25.Nov.2018, 11:09

harare -- Bivši dugogodišnji lider Zimbabvea Robert Mugabe (94) ne može da hoda zbog bolesti, izjavio je predsednik Zimbabvea Emerson Mnangagva...Mugabe se nalazi dva meseca na lečenju u Singapuru, rekao je Mnangagva, ali ne otkrivajući od čega boluje bivši predsednik...Mnangagva je postao šef...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.