Bivši predsednik Salvadora uhapšen zbog korupcije

Izvor: NoviMagazin.rs, 30.Okt.2016, 19:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bivši predsednik Salvadora uhapšen zbog korupcije

Bivši predsednik Salvadora Toni Saka uhapšen je danas zbog optužbi za nezakonito bogaćenje, nezakonito udruživanje i pranje novce, saopštilo je tužilaštvo.

Policija je navela da je uhapšeno još šestoro zvaničnika iz njegove vlade.

Bivši predsednik Salvadora i još dvoje osumnjičenih uhapšeni su na venčanju Sakinog detata.

Toni Saka nije mogao da dokaže poreklo pet miliona dolara i 6,5 miliona dolara u imovini koje je stekao za vreme predsedničkog >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << mandata, navodi se u saopštenju.

On je pre preuzimanja dužnosti prijavio 3,6 miliona dolara. Pet godina kasnije njegovo bogatstvo je iznosilo 13,1 milion dolara.

Novi dokazi pokazuju da bi ta suma mogla da bude još veća, navodi agencija AP.

Saka, bivši sportski komentator radija, bio je predsednik Salvadora od 2004. do 2009. godine ispred konzervativne Nacionalne republikanske alijanske.

Bivši predsednik Mauricio Funes, koji je nasledio Saku, takođe je pod istragom zbog korupcije, kao i bivši predsednik Francisko Lores.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Bivši predsednik Salvadora uhapšen zbog korupcije

Izvor: Beta, 30.Okt.2016

Bivši predsednik Salvadora Toni Saka uhapšen je juče zbog optužbi za nezakonito bogaćenje, nezakonito udruživanje i pranje novce, saopštilo je tužilaštvo.Policija je navela da je uhapšeno još šestoro zvaničnika iz njegove vlade.Bivši predsednik Salvadora i još dvoje osumnjičenih uhapšeni...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.