Bivši predsednik Pakistana osuđen na smrtnu kaznu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Dec.2019, 10:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bivši predsednik Pakistana osuđen na smrtnu kaznu

Pakistanski vrhovni sud osudio je nekadašnjeg predsednika te zemlje Perveza Mušarafa na smrtnu kaznu zbog izdaje i kršenja ustava, prenose svetski mediji.

"Pervez Mušaraf proglašen je krivim po članu 6. za kršenje ustava Pakistana", saopštili su zvaničnici, a prenosi Rojters.

Mušarafu se sudilo i zbog izdaje jer je, kako se navodi, uveo vanredno stanje 2007. godine.

Mušaraf živi van Pakistana i nije bio odmah dostupan za komentar.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Bivši pakistanski predsednik Mušaraf osuđen na smrt

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 17.Dec.2019

Pervez Mušaraf, bivši pakistanski predsednik i vojni vođa koji je u izgnanstvu u Dubaiju (Ujedinjeni Arapski Emirati), u utorak (17. decembar) je u odsustvu osuđen na smrt zbog "veleizdaje". On je osuđen jer je 3. novembra 2007. godine uveo vanredno stanje, rekao je za AFP njegov advokat Ahtar...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Mušaraf osuđen na smrtnu kaznu zbog izdaje

Izvor: RTS, 17.Dec.2019

. Pakistanski vrhovni sud osudio je nekadašnjeg predsednika te zemlje Perveza Mušarafa na smrtnu kaznu zbog izdaje i kršenja ustava, prenose svetski mediji.

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.