Izvor: NoviMagazin.rs, 30.Dec.2015, 21:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bivši lider katalonskih nacionalista osumnjičen za pranje novca

Španski sud proglasio je danas Đordija Pužola, bivšeg dugogodišnjeg lidera španske pokrajine Katalonije, za osumnjičenog zbog pranja novca.

Sudija Hose de la Mata pozvao je Pužola i njegovu suprugu Mersedes Ferusola da se pojave pred nacionalnim sudom u Madridu 10. februara.

Oni su osumnjičeni u predmetu koji se odnosi na novčane depozite njihovog sina u inostranstvu, a taj predmet korupcije samo je jedna od istraga koje su u toku protiv porodice Pužol. >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs <<

Pužol (85) je osnivač Katalonske partije konvergencije koja vlada tom pokrajinom. Bio je predsednik Katalonije 23 godine, od 1980. do 2003. godine, i smatra se ocem katalonskog nacionalizma, čije pristalice poslednjih godina žele da otcepe tu bogatu provinciju od Španije.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Bivši lider katalonskih nacionalista osumnjičen za pranje novca

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 30.Dec.2015

Španski sud proglasio je danas Djordija Pužola, bivšeg dugogodišnjeg lidera španske pokrajine Katalonije, za osumnjičenog zbog pranja novca...Sudija Hose de la Mata pozvao je Pužola i njegovu suprugu Mersedes Ferusola da se pojave pred nacionalnim sudom u Madridu 10. februara. Oni su osumnjičeni...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.