Bivši državni tužilac naručivao ubistva?

Izvor: Glas javnosti, 17.Nov.2010, 07:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bivši državni tužilac naručivao ubistva?

SOFIJA - Bugarski ministar unutrašnjih poslova Cvetan Cvetanov izjavio je da je bivši bugarski državni tužilac Nikola Filčev osumnjičen za dva naručena ubistva, koja su izvršena tokom 2000. i 2002. godine. Cvetanov je naveo da je reč o o ubistvu tužioca Nikolaja Koleva i advokata Nadežde Georgijeve.

Georgijeva, rodom iz Jambola, ubijena je u februaru 2000. godine u sofijskom naselju Strelbište. Ona je radila na bazenima "Spartak" u Sofiji od oktobra 1999. do ubistva, a njen >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << poslodavac bio je Aleksij Petrov, bivši zamenik šefa bugarske državne bezbednosti. Proces o smrti tužioca Koleva obnovljen je novembra prošle godine, a vodi ga pet istražnih sudija po zahtevu Nikolejeve supruge, udove Nanke, koja je takođe tužilac.

Ministar Cvetanov nije saopštio da je Filčev već saslušan za dva naručena ubistva, i naglasio da je on osumnjičeni, a ne svedok.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.