Izvor: Blic, 06.Avg.2016, 20:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bivšem šerifu losanđeleskog okruga 20 godina zatvora

Bivši šerif okruga Los Anđelesa osuđen je, kako je saopšteno danas, na izdržavanje zatvorske kazne u trajanju od 20 godina zbog ometanja pravde i laganja federalnih vlasti, nakon što je dokazano da je prikrivao da njegovi zamenici prebijaju zatvorenike.

Inculpé, Lee Baca, ex-shérif de Los Angeles risque jusqu'à 20 ans de prison https://t.co/LoKI0gWhEk pic.twitter.com/7BcGYcWaXr

Savezni porota optužila je Li Baka, starog 74 godine, na osnovu federalne optužnoice >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << da je ometao pravdu i lagao federalne vlasti, navodi se u saopštenju američkog Ministarstva pravde.

Slučaj protiv Baka, koji je bio šerif u periodu od 1998. do 2014. godine jedan je od nekoliko slučajeva do kojih se došlo istragom o zloupotrebi prava u okružnom zatvoru u centru Los Anđelesa, prenosi AFP.

Baka, kojem je dijagnostikovana rana faza Alchajmerove bolesti, probao je da postigne dogovor sa sudom o priznanju jedne tačke optužnice - laganje FBI-ja, čime bi kazna bila smanjena na šest meseci zatvora, ali je savezni sudija odbio nagodbu.

U jednom slučaju, šerifovi zamenici su otkrili da jedan zatvorenik agent FBI-ja na tajnom zadatku, zbog čega su mu promenili ime u dokumentima i više puta ga selili po zatvorima, sve dok federalne vlasti nisu izgubile svaki trag o njemu.

Jedan od Bakovih zamenika je već osuđen na zatvorsku kaznu u trajanju od pet godina zatvora na osnovu dokaza da je učestvovao u ovim radnjama.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.