Bivša sudija Vrhovnog suda osumnjičena za ubistvo predsednika Haitija

Izvor: VOA, 31.Jul.2021, 11:03

Bivša sudija Vrhovnog suda osumnjičena za ubistvo predsednika Haitija

Policija Haitija objavila je da je među osumnjičenima za ubistvo predsednika Žovanela Moiza i sudija Vrhovnog suda, za koju tvrde da se sastajala sa kolumbijskim plaćenicima koji su ga likvidirali. Izdat je i nalog za hapšenje sudije Vendel Kok Telo, koja je inače smenjena kada je Moiz u februaru ove godine objavio da je protiv njega planiran državni udar. Nije poznato gde se sudija Kok Telo sada nalazi. Kolumbijski plaćenici i dvojica Amerikanaca poreklom sa Haitija, koji su uhapšeni posle Moizovog ubistva 7. jula, rekli su da su se sastajali sa sudijom Kok Telo. "Nekoliko njih je izjavilo da su bili u njenoj kući i policiji su dostavili dokumenta potpisana tokom tih sastanaka", rekla je portparolka policije Haitija Mari Mišel Verije. Mnogo je otvorenih pitanja u vezi sa ubistvom predsednika Haitija, između ostalih i kako su ubice uspele da prođu obezbeđenje u Moizovoj kući. Jedan od najviših zvaničnika Moizove administracije uhapšen je pod sumnjom da je sarađivao sa ubicama.

Nastavak na VOA...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Među osumnjičenima za ubistvo predsednika i sudija Vrhovnog suda

Izvor: B92, 31.Jul.2021

Policija Haitija objavila je da je među osumnjičenima za ubistvo predsednika Žovanela Moiza i sudija Vrhovnog suda...Za sudiju Vrhovnog suda tvrde da se sastajala sa kolumbijskim plaćenicima koji su ga likvidirali...Izdat je i nalog za hapšenje sudije Vendel Kok Telo, koja je inače smenjena kada...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.