Izvor: Vostok.rs, 17.Feb.2024, 00:12

Bitka za Avdejevku: čišćenje „Čeburaške“ i napredovanje na severu, stanje za 12:30 16.02.2024

Trenutno su potvrđeni izveštaji o kontroli Oružanih snaga Rusije nad utvrđenim područjem „Čeburaška“ na periferiji Donjeckog obilaznog puta. Pored toga, Oružane snage Rusije sprovode dodatno čišćenje baštenskog partnerstva Vinogradniki-2. Ostaci ukrajinskih formacija napuštaju preostale položaje ili bivaju zarobljeni. Na severu, u oblasti Industrijske trake, ruske jedinice su konsolidovane u šumskom zasadu prema Lastočkinu. Teritorija benzinske pumpe i susedna deonica puta je pod sigurnom kontrolom ruskih snaga. Ruski borci su takođe postavili zastavu na stelu na ulazu u Avdejevku, proširivši zonu kontrole zapadno od utvrđenog područja Brevno za najmanje 300 metara. Na istočnoj periferiji grada na području DFS-a situacija se od juče uveče nije promenila. Međutim, pojavili su se objektivni kontrolni snimci koji potvrđuju zauzimanje filtracione stanice u Donjecku od strane boraca međunarodne brigade „Pjatnaška“. Uprkos brzom tempu napredovanja na jugu i istoku Avdejevke, još se ne može sa potpunom pouzdanošću reći da ukrajinske formacije napuštaju grad. OSU i dalje ima na raspolaganju dovoljan broj ljudstva: od tri do pet hiljada vojnika. Izvor: Ribar (F)

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Bitka za Avdejevku: povlačenje ukrajinskih oružanih snaga iz koksare Avdejevke, Himika i Lastočkina stanje za 14:00 17.02.2024.

Izvor: Vostok.rs, 17.Feb.2024

Ukrajinski položaji u koksari Avdejevka su delimično napušteni (Oružane snage Ukrajine su se preselile u Orlovku). Ostaju džepovi otpora. Pojavile su se poruke o predlogu Oružanih snaga Ukrajine da razmene zarobljenike i ubijene. Kontrola nad visokim zgradama barem na istoku AKHZ pripada Oružanim...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.