Izvor: Blic, 27.Dec.2017, 13:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Biskupija Rotenburg-Štutgart zabranila držanje mise za Praljka

Biskupija Rotenburg-Štutgart zabranila je katoličkim misijama održavanje bilo kakvih pobožnosti ili misa za "osuđenog ratnog zločinca Slobodana Praljka".

"Pastoralno osoblje u službi dijaceze ne sme dovoditi u pitanje presudu suda u Hagu", stoji u dopisu.

Osim zabrane služenja misa ili održavanja bilo kakvih "pobožnosti", pripadnicima hrvatskih katoličkih misija zabranjeno je i da sudeluju u takvim događajima, koje organizuju drugi.

"Ni prostorije, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << kao ni vi, kao saradnici biskupije Rotenburg-Štutgart, niste dostupni za sudelovanje u bilo kakvim političkim manifestacijama", stoji u poruci hrvatskim katoličkim misijama.

Slobodan Praljak, nekadašnji komandant HVO-a, ubio se nakon presude u Haškom tribunalu tako što je popio otrov, uz obrazloženje da "nije ratni zločinac".

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

NE MOŽE: U Rotenburgu zabranjena misa za Praljka

Izvor: Mondo, 27.Dec.2017

Biskupija Rotenburg - Štutgart u Nemačkoj, zabranila je održavanje misa za generala i ratnog zločinca Slobodana Praljka...Foto: youtube/printscreen..U zabrani mise za Praljka, koji je pravosnažnom presudom Haškog tribunala osuđen za ratne zločine u delu BiH, biskupijase pozvala na poštovanje...

Nastavak na Mondo...

Biskupija u Nemačkoj zabranila mise za Praljka

Izvor: RTS, 27.Dec.2017

Biskupija Rotenburg - Štutgart zabranila je održavanje misa za generala Slobodana Praljka, koji je pravosnažnom presudom Haškog tribunala osuđen za ratne zločine u delu BiH i pozvala na poštovanje presude. . U dopisu...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.