Biskup koji je negirao holokaust deportovan iz Argentine

Izvor: Blic, Srna, 24.Feb.2009, 22:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Biskup koji je negirao holokaust deportovan iz Argentine

Britanski katolički biskup Ričard Vilijamson, koji je proteran iz Argentine zbog negiranja holokausta, napusto je danas ovu zemlju, izjavili su aerodromski zvaničnici.



Oni su rekli da je biskup otputovao avionom "Britiš ervejsa", a zvaničnici službe za imigraciju potvrdili su da je Vilijamson obavio carinske formalnosti i ušao u avion. Biskup je prethodno prošao aerodromskom zgradom u društvu dvojice muškaraca.

Vlada predsednice Kristine Kirhner >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << naredila je prošle nedelje da Vilijamson bude deportovan i dala mu deset dana da napusti zemlju zbog toga što je "duboko šokirao argentinsku javnost, jevrejski narod i čitavo čovečanstvo".

Šezdesetosmogodišnji biskup živio je u bogosloviji na oko 40 kilometara zapadno od Buenos Ajresa.

On se našao u centru kontroverze nakon što je prošlog meseca izjavio da Jevreji nisu ubijani u gasnim komorama i da su to sve laži.

Vilijamson je odbio da povuče ovu izjavu, iako je Vatikan to zatražio od njega.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.