BiH proterala iranske diplomate

Izvor: NaDlanu.com, 15.Maj.2013, 17:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BiH proterala iranske diplomate

Ministarstvo bezbednosti BiH saopštilo je da su iz te zemlje proterane iranske diplomate Hamzeh Dolab Ahmad i Džadidi Sohrab.

Na osnovu odluke Ministarstva spoljnih poslova BiH koja je doneta na predlog Ministarstva bezbednosti BiH, diplomate su proglašene nepoželjnim osobama i već su napustile Bosnu i Hercegovinu.Hamzeh Dolab Ahmad i Džadidi Sohrab su, kao članovi diplomatskog osoblja Ambasade Irana, koristili svoj diplomatski status za aktivnosti nespojive s funkcijama diplomatske misije i odredbama člana 41. Bečke konvencije o diplomatskim odnosima, dodaje Ministarstvo bezbednosti BiH, ne navodeći detalje.(Izvor: Kurir )

Nastavak na NaDlanu.com...






Povezane vesti

Protjerane iranske diplomate napustile BiH

Izvor: SandzakPress.net, 15.Maj.2013

BIH – Protjerane iranske diplomate Hamzeh Dolab Ahmad i Jadidi Sohrab već su napustili Bosnu i Hercegovinu nakon što su proglašeni nepoželjnim osobama, objavili su lokalni mediji pozivajući se na Ministarstvo sigurnosti BiH. Vlasti BiH protjerale su dvojicu iranskih diplomata zbog aktivnosti nespojivih...

Nastavak na SandzakPress.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.