BiH: Uhapšeni bivši potpredsednik vlade i ministar poljoprivrede

Izvor: Radio 021, 28.Sep.2015, 13:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BiH: Uhapšeni bivši potpredsednik vlade i ministar poljoprivrede

Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas su u Širokom Brijegu uhapsili bivšeg ministra poljoprivrede i bivšeg potpredsednika Vlade Federacije BiH Jerka Ivankovića Lijanovića.

Rano jutros pretresena je i porodična kuća Lijanovića u Širokom Brijegu, iz koje je odneta određena dokumentacija.

U okviru ove policijske akcije, pripadnici Federalne uprave policije priveli su nekoliko osoba, među kojima su i Mersed Šerifović, potpredsednik Narodne >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << stranke "Radom za boljitak", kao i ministar turizma saobraćaja i trgovine u Vladi Tuzlanskog kantona Edin Ajanović. Ajanović je izveden iz Ministarstva, a novinarima je usput poručio: "Sve je ovo politika".

Svi oni su osumnjičeni za zloupotrebe poljoprivrednih subvencija. Institucije FBiH ranije su razmatrale informaciju o raspodeli subvencija za poljoprivrednu proizvodnju u vreme dok je federalni ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva bio Jerko Ivanković Lijanović. U izveštaju je konstatovano da su "prioritet kod izbora u Ministarstvu poljoprivrede imali podnosioci prijava koji su članovi Narodne stranke 'Radom za boljitak' i rođačko-prijateljsko-teritorijalne veze".

Lijanovići su osnivači i čelni ljudi Narodne stranke "Radom za boljitak". Jerko Lijanović i njegov brat Mladen bili su uhapšeni i u septembru prošle godine u okviru akcija "Brend" i "Meso". Tada je objavljeno kako se braća Lijanović i njima bliske osobe sumnjiče za više krivičnih dela, kojima su oštetili državu za više od 5,5 miliona evra.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.