BiH: Izbeglice se uselile u Vilu Anđeline Džoli

Izvor: Glas javnosti, 05.Nov.2011, 07:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BiH: Izbeglice se uselile u Vilu Anđeline Džoli

SARAJEVO - Trinaest bosanskih izbeglica uselilo se u "Vilu Anđelinu" - novu zgradu u Rogatici koja je izgrađena zahvaljujući američkoj glumici Anđelini Džoli, prenosi AP.

Novi stanari su godinama živeli u izbegličkom kampu, a vlasti u Rogatici su bezuspešno pokušavale da pronađu trajno rešenje za njih.

 Situacija se promenila kada su Džoli i njen partner Bred Pit prošle godine posetili ovu oblast i kada je vlada SAD poklonila 500.000 dolara za izgradnju novih >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << domova.

Džoli je ambasador dobre volje UNHCR-a, a, kako prenose mediji, izbeglice smatraju da je samo zahvaljujući njenom lobiranju njihov problem rešen.

Novi stanovi su potpuno opremljeni i to je jedina zgrada koja je izgrađena u Rogatici nakon rata u Bosni 1992-95. Stanovi pripadaju opštini, ali će izbeglice moći da budu u njima dokle god žive.

"Pravo je zadovoljstvo biti ovde, videti ove ljude, kako su srećni u svojim novim domovima u Vili Anđelini", rekao je novinarima ambasador SAD u Bosni Patrik Mun, koji je juče i otvorio novu dvospratnu zgradu.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.