Izvor: Radio Slobodna Evropa, 11.Jan.2016, 11:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BiH: Dvoje uhapšenih u pokušaju odlaska u Siriju

Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu BiH /Sipa/ uhapsili su na graničnom prelazu Hum - Šćepan polje dva lica koja su pokušala da odu na sirijsko ratište.

Hapšenje je izvršeno u subotu, 9. januara, u nastavku akcije pod kodnim nazivom "Damask".

Uhapšeni su S.K. /23/ i A.J. /34/ zbog osnovane sumnje da su počinili krivično djelo protivzakonito formiranje i pridruživanje stranim paravojnim ili parapolicijskim >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << formacijama u pokušaju, saopšteno je iz Sipe.

Prilikom rada na ovom predmetu ostvarena je važna policijska saradnja na nivou BiH i međunarodnom nivou koja je rezultirala sprečavanjem odlaska ovih lica na sirijsko ratište, a posebno sa pripadnicima FBI, MUP-a Crne Gore i Granične policije BiH.

Ove aktivnosti realizovane su po naredbi Suda i Tužilaštva BiH. Uhapšeni su privedeni u službene prostorije Sipe, gdje je nad njima izvršena kriminalistička obrada, nakon čega je lice čiji su inicijali S.K. juče, uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i počiniocima, predato Tužilaštvu BiH na dalje postupanje, dok je lice čiji su inicijali A.J. pušteno.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

AKCIJA DAMASK Uhapšene dve osobe u BiH koje su krenule na ratište u Siriji

Izvor: Blic, 11.Jan.2016

Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu BiH (Sipa) uhapsili su na graničnom prelazu Hum - Šćepan polje dva lica koja su pokušala da odu na sirijsko ratište...Hapšenje je izvršeno u subotu, 9. januara, u nastavku akcije pod kodnim nazivom "Damask", a uhapšeni su S.K. (23) i A.J. (34) zbog osnovane...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.