Bi-Bi-Si: Na meti kritika

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Nov.2008, 12:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bi-Bi-Si: Na meti kritika

LONDON - Najvažnija domaća tema za britanske dnevnike i dalje je Bi-Bi-Si , i to zbog nedavnog skandala ogromnih razmera u kome su dvojica poznatih TV voditelja, Džonatan Ros i Rasel Brand telefonom pozvali jednog popularnog glumca starije generacije i ostavljali uvredljive poruke na njegovoj telefonskoj sekretarici.

Taj program je kasnije emitovan na nacionalnom radiju.

Komentatori pojedinih listova u besu tvrde da je Bi-Bi-Si "maligni tumor na telu nacije", >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i osvrću se na činjenicu da se novac od TV i radio pretplate - svojevrsnog "poreza na medije", kako navode - troši na programe kojima se, kako tvrde, "ponižavaju i otvoreno preziru osećanja miliona Britanaca".

List "Indipendent on sandej", s druge strane, donekle brani britanski "tvrdi" smisao za humor koji prožima čitav slučaj, ali navodi i da je način na koji je Bi-Bi-Si reagovao - uključujući i neadekvatne odgovore na pitanja koja su stizala iz javnosti - razočaravajući.

Odgovor Bi-Bi-Sija na aferu, smatra komentator "Indipendent on sandej", dokazuje da korporaciju vodi "jato obezglavljenih kokošaka", a drugi listovi kritikuju menadžere te kuće koji, kako navode, nisu na vreme sprečili da sporni program bude emitovan.

"Sandej tajms" tvrdi da će dvojica za sada samo suspendovanih voditelja u čitavoj stvari izvući najdeblji kraj, dok su tabloidi iskoristili priliku da pokrenu kampanju za ukidanje radio i TV pretplate, od koje se domaći programi Bi-Bi-Si-ja finansiraju.

Generalni direktor Bi-Bi-Si-ja Mark Tompson je, sa svoje strane, objavio članak u "Obzerveru" u kome brani stavove kompanije i obećava čitaocima da će učiniti sve što je u njegovoj moći da se slučaj poput ovog "više nikada ne ponovi".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.