Bez posla 175.000 radnika zbog Amazona

Izvor: RTS, 21.Jan.2019, 23:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bez posla 175.000 radnika zbog "Amazona"

Stručnjaci predviđaju da bi zbog sve veće popularnosti "Amazona" i krize koja je zahvatila trgovačke lance i robne kuće u Velikoj Britaniji ove godine bez posla bi moglo ostati 175.000 radnika.
Zbog sve veće popularnosti "Amazona", ali i ostalih internet trgovina cela situacija bi mogla još više da se komplikuje Gardijan piše da bi ova kriza, uz poznate robne kuće mogla bi zahvatiti i male >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << nezavisne trgovine i da bi zbog nje u 2019. godini moglo doći do zatvaranja oko 23.000 trgovina u Britaniji.

Ovim promenama odupreće se samo oni najuspešniji. Trgovci se moraju prilagoditi novim trendovima, moraju postati inovativni, a svojim potrošačima moraju ponuditi nešto što tehnologija ne može, istakao Džilijem Fejstr, menadžer Altus grupe.
Zbog promena u kupovnim navikama potrošača, sve bržeg i agresivnijeg razvoja onlajn trgovina, predviđa se da bi ukupna vrednost imovine u maloprodaji mogla pasti za 15,9 odsto.
Koliko je prošla godina bila turbulentna za poznate britanske trgovačke lance, pokazuje i propast Hause of Frejzer, Evans Sajkls, Meplajna i Paundvorlda. S druge strane, Maderker i Karpetrajt zajedno su zatvorili stotine prodavnica širom zemlje, a zatvaranje dela svojih poslovnica za ovu godinu najavio je i "Marks i Spenser".

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Zbog Amazona 175.000 radnika može ostati bez posla

Izvor: Radio 021, 21.Jan.2019

Stručnjaci predviđaju da bi zbog sve veće popularnosti Amazona i krize koja je zahvatila trgovačke lance i robne kuće u Velikoj Britaniji ove godine bez posla moglo ostati 175.000 radnika...Zbog sve veće popularnosti Amazona, ali i ostalih internet trgovina cela situacija bi mogla još više da...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.