Besmislica, naravno

Izvor: B92, 15.Okt.2023, 12:40

"Besmislica, naravno"

Preporuke Kongresa SAD za pripreme za istovremeni rat protiv Rusije i Kine, koje su takođe nuklearne države, ne mogu se nazvati zdravim mislima.

To je kazao predsednik Rusije Vladimir Putin koji je dodao da su to su besmislice kojima kongresmeni, najverovatnije, prosto plaše jedni druge.

"Ne mislim da ljudima sa zdravim razumom takva misao treba ili može da padne na pamet. Ali ako se ona pojavi, to nas primorava samo da budemo oprezni. Utoliko pre što hoće da ratuju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << istovremeno i s Rusijom, i s Kinom. Besmislica, naravno. Ne mislim da je sve to ozbiljno. Mislim da tako jedni druge prosto plaše", rekao je Putin u intervjuu za kanal "Rusija 1".

Putin je istakao da bi rat SAD protiv Rusije ili Kine bio potpuno drugačiji od specijalne vojne operacije, jer je reč o nuklearnim silama.

"Svi se spremamo za rat, jer sledimo poznati drevni princip: ako hoćete mir, pripremite se za rat. Ali mi polazimo od toga da mi želimo mir", istakao je Putin.

U nedavno objavljenom izveštaju međupartijske komisije Kongresa SAD navedeno je da su nuklearne snage SAD loše pripremljene za potencijalni sukob s Rusijm i Kinom i da su im potrebne količinske i strukturne promene.

Nuklearni sukob s Rusijom i Kinom autori istraživanja su označili kao "sve verovatniji", uz napomenu da odluke o snagama za obuzdavanje treba doneti već sada kako bi SAD bile spremne za "egzistencijalne" izazove koji će se pojaviti u periodu od 2027. do 2035. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.