Izvor: B92, 26.Nov.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Berluskoniju pozlilo na mitingu

Milano -- Bivši italijanski premijer Silvio Berluskoni onesvestio se danas tokom obraćanja pristalicama desnog centra u Toskani.

Berluskoni se onesvestio u završnom obraćanju mladim pristalicama desnog centra, posle oštrog govora protiv levičarske vlade premijera Romana Prodija, a sa bine su ga izneli saradnici i telohranitelji. "Iznenada mu je pao pritisak, ali sada mu je mnogo bolje", rekao je Berluskonijev portparol Paolo Bonajuti za televiziju RAI.

"Pozlilo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << mu je zbog napetosti, zbog emocija. Veoma mu je žao i želi da nastavi, ali su mu doktori rekli da to ne radi", kazala je bivša predsedavajuća donjeg doma italijanskog parlamenta Irene Piveti, koja se takođe prethodno obratila studentima.

Na mesto održavanja konferencije u Montekatiniju u Toskani ubrzo je stigla hitna pomoć, a manifestacija je prekinuta. Berluskonijev portparol zatim je kazao da će on biti prebačen helikopterom u svoju vilu u blizini Milana.

"Pronašli su nešto na elektrokardiogramu, nešto kao aritmiju, tako da žele da me zadrže na posmatranju 24 časa", izjavio je Berluskoni ispred svoje vile.

Na početku obraćanja, pošto su ga mlade pristalice pozdravile sa oduševljenjem, Berluskoni je rekao: "Vi ne shvatate da se mi stariji lakše uzbudimo i da to uzbuđenje može da se poigra sa srcem".

Posle 40 minuta emotivnog govora prtiv vlade, Berluskoni (70) je iznenada počeo da govori polako, a zatim je rekao okupljenima: "A sada, izvinite, emocije su me savladale". Njegovi saradnici pridržali su ga, kako ne bi pao sa bine.

Tokom govora, on je izrazio ljutnju zbog pobede koalicije levog centra na izborima koji su održani u junu, na kojima je izgubio vlast.

Romano Prodi odmah je uputio poruku Berluskoniju: "Dragi Silvio, izuzetno me je pogodilo i zabrinulo ono što se danas dogodilo dok si, sa uobičajenim žarom, govorio mladima tvoje stranke."

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.