Izvor: Blic, 25.Jan.2002, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Berluskoni vrši pritisak na sud

Berluskoni vrši pritisak na sud

NJUJORK (Rojters) - Predstavnik UN za ljudska prava upozorio je vladu Italije da će narušiti vladavinu prava ukoliko se umeša u napore da se protiv protiv premijera Silvija Berluskonija pokrene sudski postupak zbog optužbi za korupciju.

Dato Param Kumarašvami, specijalni predstavnik UN za nezavisno sudstvo i advokaturu, izjavio je da je poslao hitnu žalbu vladi Italije, pošto je dobio izveštaje od velikog broja sudija da >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << se na njih vrši veliki pritisak u vezi sa ovim slučajem.'Članovi sudskog veća su optužili vladu da vrši pritisak pokušavajući da odloži početak suđenja premijeru Berluskoniju zbog optužbi za korupciju', izjavio je Kumarašvami.

Medijski magnat i milioner Silvio Berluskoni optužen je da je podmićivao sudije kako bi stekao kontrolu nad prehrambenom kompanijom 'SME' 80-ih godina prošlog veka, kao i da je umešan u nezakonite transfere i izdavanje lažnih računa dvojici fudbalera u Milanu, klubu koji se nalazi u njegovom vlasništvu. Početkom meseca sudije su u znak protesta protiv mera vlade nosili crne ogrtače.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.