Berluskoni oslobođen optužbi za korupciju

Izvor: RTS, 24.Jul.2019, 16:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Berluskoni oslobođen optužbi za korupciju

Sud u Italiji odbacio je optužbe za korupciju protiv bivšeg premijera Silvija Berluskonija, u vezi sa udelom njegove holding kompanije “Finvest“ u banci “Mediolanum“, saopštio je Berluskonijev advokat.
Sudija je rekao da je istraga istakla neke "anomalije", ali da prikupljeni dokazi nisu bili dovoljni da se nastavi sa slučajem, navodi Rojters.

"Fininvestu", koji poseduje 30 odsto >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << banke "Mediolanum", bilo je naređeno 2014. godine da proda nešto više od 20 procenata svog udela, budući da se tada nije smatralo pogodnim da Berluskoni poseduje više od deset procenata u kompaniji, jer je bio osuđen za poreske mahinacije.
Vrhovni sud Italije doneo je 2016. godine odluku da se otkaže prodaja udela u kompaniji, ali su tužioci tvrdili da je odluka o prodaju već doneta.
To je dovelo do istrage o korupciji Berluskonija i još tri osobe, koja je sada odbačena.
Berluskonijev advokat Nikolo Đedini potvrdio je da je slučaj odbačen, ali nije iznosio više detalja.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Berluskoni oslobođen optužbi za korupciju

Izvor: Danas, 24.Jul.2019

Sud u Italiji odbacio je optužbe za korupciju protiv bivšeg premijera Silvija Berluskonija, u vezi sa udelom njegove holding kompanije “Finvest“ u banci “Mediolanum“, saopštio je Berluskonijev advokat. Članak Berluskoni oslobođen optužbi za korupciju se pojavljuje prvo na Dnevni list Danas.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.