Berluskoni: Spreman sam za nove izbore, odnećemo pobedu

Izvor: NaDlanu.com, 23.Mar.2013, 21:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Berluskoni: Spreman sam za nove izbore, odnećemo pobedu

Silvio Berluskoni izjavio, na skupu više desetina hiljada pristalica u Rimu, da je spreman za nove izbore ukoliko propadnu pokušaji formiranja nove vlade.

"Vidim da ste svi spremni za novu izbornu kampanju i ovog puta ćemo odneti veliku pobedu", rekao je Berluskoni okupljenoj masi i dodao "I ja sam spreman". Na izborima održanim prošlog meseca Berluskonijeva koalicija desnog centra se plasirala na drugo mesto, a koalicija levičarskog lidera Pjera Luiđija >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << Bersanija je dobila najviše glasova, ali nedovoljno da bi imala većinu u parlamentu, podseća AFP. Današnji skup u Rimu je organizovala Berluskonijeva partija Naroda slobode u znak protesta zbog sudskih procesa koji se vode protiv milijardera Berluskonija (76), a njegove pristalice tvrde da je on žrtva tužilaštva. Tokom prošle godine Berluskoni je osuđen za poresku proneveru, za odavanje službene tajne, a sudi mu se i za seksualne odnosne sa maloletnicom, kao i za zloupotrebu položaja dok je bio premijer. Inače, sud u Milanu danas je odložio za mesec dana ročište u žalbenom postupku na presudu po kojoj je Berluskoni kriv za utaju poreza. (Izvor: B92, Tanjug)

Nastavak na NaDlanu.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.