Berlin: Produžetak pograničnih kontrola za još tri meseca

Izvor: NoviMagazin.rs, 11.Feb.2016, 18:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Berlin: Produžetak pograničnih kontrola za još tri meseca

Nemačka je danas saopštila da za još tri meseca produžava pogranične kontrole zbog priliva izbeglica koji i dalje pristižu u velikom broju.

Kontrole, koje su uvedene 13. septembra prošle godine, ne mogu biti ukinute jer se "trenutno ne može predvideti" smanjenje priliva izbeglica, objavilo je nemačko Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Skoro 1,1 miliona ljudi ušlo je prošle godine u Nemačku da bi zatražilo azil. Većina njih je u zemlju ušla preko južne granice sa Austrijom.

Nemačka je prethodni put objavila produženje pogranične kontrole 13. novembra, podsetila je agencija AP.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Nemačka: Još tri meseca pograničnih kontrola

Izvor: B92, 11.Feb.2016

Berlin -- Nemačka je saopštila da za još tri meseca produžava pogranične kontrole zbog priliva izbeglica koji i dalje pristižu u velikom broju...Kontrole, koje su uvedene 13. septembra prošle godine, ne mogu biti ukinute jer se "trenutno ne može predvideti" smanjenje priliva izbeglica, objavilo...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.