Izvor: Radio Slobodna Evropa, 21.Apr.2016, 14:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Beograd: Uručena protestna nota Hrvatskoj

Ministarstvo spoljnih poslova Srbije saopćilo je danas da je uručilo protestnu notu ambasadoru Hrvatske u Beogradu Gordanu Markotiću zbog izjava hrvatskog ministra vanjskih i evropskih poslova Mira Kovača date hrvatskim medijima "u kojima se vredja i omalovažava Republika Srbija".

Ministarstvo smatra neadekvatnim da se u javnim izjavama zvaničnika Hrvatske primena Zakona Srbije opisuje rečima "povijesna perverzija", a Srbiji implicira da je "država iz koje su potekli planovi za >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << ratove 1990-ih", navodi se u saopćenju.

U Beogradu ističu da bi uzdržavanje od takvih ocjena s hrvatske strane ubuduće doprinjelo unapređenju bilateralnih odnosa i dobrosusjedske suradnje.

Takodjer, kako se dodaje, Ministarstvo ukazuje na sve češći govor mržnje prema predstavnicima srpske manjine.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

MSP: Protestna nota Hrvatskoj

Izvor: Danas, 21.Apr.2016

Beograd - Ministarstvo spoljnih poslova Srbije uručilo je danas protestnu notu ambasadoru Hrvatske u Beogradu Gordanu Markotiću zbog izjave ministra inostranih i evropskih poslova Hrvatske Mira Kovača hrvatskim medijima, kojom se vređa i omalovažava Srbija...Ministarstvo spoljnih poslova smatra...

Nastavak na Danas...

Hrvatska odgovorila Srbiji

Izvor: RTS, 21.Apr.2016

Ministarstvo spoljnih i evropskih poslova Hrvatske saopštilo je da je nota Ministarstva spoljnih poslova Srbije, u kojoj se navodi da hrvatski šef diplomatije Miro Kovač vređa i omalovažava Srbiju, samo deo predizborne kampanje i ponovilo da želi dobrosusedske i partnerske odnose. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.