Beograd: Skup podrške SPC-u zbog Crne Gore

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 17.Jan.2020, 20:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Beograd: Skup podrške SPC-u zbog Crne Gore

Predstavnici studentskog kluba Pravnog fakulteta u Beogradu organizovali su na platou ispred Crkve Svetog Marka u Beogradu „skup podrške vernicima Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori“. Beograd: Protest zbog Zakona o slobodi veroispovesti Okupljenima na platou obratili su se profesori Filozofskog fakulteta, Pravnog fakulteta i Fakluteta političkih nauka – Čedomir Antić, Branko Rakić i Časlav Koprivica. Protest je organizovan zbog usvajanja Zakona o slobodi veroispovesti u...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Ni Milo ni SPC, nego socijalna borba

Izvor: Danas, 18.Jan.2020, 09:08

Nakon Apela 88 čiji potpisnici zahtevaju da se vlast u Srbiji ne meša u unutrašnja pitanja Crne Gore, apela za odbranu Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori čiji su potpisnici osudili donošenje Zakona o veroispovesti ocenivši ga "antisrpskim" i Apela akademske zajednice..

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.