Ben Ali optužen za zaveru, ubijanje, pljačkanje...

Izvor: Blic, 05.Maj.2011, 11:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ben Ali optužen za zaveru, ubijanje, pljačkanje...

Bivši predsednik Tunisa Ben Ali i njegova supruga optuženi za kovanje zavere protiv unutrašnje bezbednosti države, podsticanje na nered, ubijanje i pljačkanje.

Zin el Abidin Ben Ali je iz Tunisa, nakon višednevnih demonstracija protiv njegove vlasti, sredinom januara pobegao u Saudijsku Arabiju.

Ben Ali je optužen po 18 tačaka optužnice, uključujući ubistvo, korišćenje opojnih sredstava i šverc narkotika, rekao je ministar pravde Lazar Karui Čebi.

>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />Sud u Tunisu utvrđuje i da li su bivši predsednički par i jedan njihov nećak odgovorni za ubistvo četvoro mladih ljudi za vreme protesta u kojima je Ben Ali zbačen s vlasti, preneo je AFP.

Porodice žrtava optužuju snage bezbednosti da su pucale na demonstrante koji su demonstrirali protiv bekstva ben Alijevog nećaka Kaisa Ben Alija.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.