Beloruski opozicioni lider uhapšen zbog učešća na protestu

Izvor: NoviMagazin.rs, 01.Jun.2020, 22:02

Beloruski opozicioni lider uhapšen zbog učešća na protestu

Beloruski opozicioni lider Nikolaj Statkevič uhapšen je danas i osuđen na 15 dana zatvora zbog učešća na antivladinom protestu, izjavili su aktivisti.

Statkevič je uhapšen posle učešća na jučerašnjim demonstracijama u Minsku protiv odluke predsedika Belorusije Aleksandra Lukašenka da se kandiduje za novi mandat na čelu države.

Lukašenko, poznat po gušenju opozicije i nezavisnih medija tokom 26-godišnje vladavine, na predsedničkim izborima 9. avgusta >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << boriće se za šesti mandat na čelu države.

Grupa za zaštitu ljudskih prava Viasna saopštila je da je prethodnih dana širom zemlje uhapšeno više od 50 opozicionih aktivista.

Statkevič je proveo šest godina u zatvoru zbog učešća u protestima posle izbora 2010. godine.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.