Belgija - raj za lopove

Izvor: B92, 11.Jun.2012, 16:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Belgija - raj za lopove

Brisel -- Belgijsko savezno tužilaštvo i policija upozorili su da je Belgija u evropskom vrhu po nerazrešenim provalnim krađama.

"Postali smo raj na zemlji za lopove iz cele Evrope", izjavio je agenciji Belga koordinator belgijske policije Erik Bishof.

On je rekao da otvorene granice, kao i činjenica da je Belgija mala zemlja smeštena između Nemačke, Francuske i Holandije, omogućava mobilnim bandama provalnika da već sat-dva posle krađe neprimećeni napuste zemlju.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Načelnik uprave savezne policije za dela protiv imovine Edi de Ret saopštio je da je prošle godine prijavljeno preko 70 000 provalnih krađa, što je 10 odsto više nego prethodne godine, i da je ova vrsta zločina u neprekidnom porastu od 2006.

On je kao jedan od faktora koji utiču na porast kriminala pomenuo politiku širenja EU prema istoku.

Iako De Ret nije prozvao nijednu konkretnu zemlju, policajci nezvanično kažu da su im najveći problem kriminalne grupe iz Rumunije, koje su u stalnom pokretu i operišu širom EU.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Belgija, raj za lopove

Izvor: RTS, 12.Jun.2012, 08:15

Veliki broj nerazrešenih provala i krađa podigao temperaturu u belgijskoj javnosti. Belgija u evropskom vrhu kada je reč o toj vrsti kriminala, saopštila tamošnja policija. Kao razlog navode geografski položaj i politiku širenja EU prema istoku...Belgijsko savezno tužilaštvo i policija upozorili...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.