Belgija, jedan od osumnjičenih za napad puššten iz pritvora

Izvor: RTS, 28.Mar.2016, 17:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Belgija, jedan od osumnjičenih za napad puššten iz pritvora

Belgijsko tužilaštvo pustilo je iz pritvora Fejsala Šefua koji je osumnjičen za učešće u terorističkom napadu u Briselu, a kao razlog puštanja iz pritvora navodi se nedostatak dokaza, prenosi "Rojters".
U izveštaju državnog tužioca piše da "indikacije koje su dovele do hapšenja nisu bile dovoljne".

Šefu je bio osumnjičen za povezanost sa terorizmom, preneo je Rojters. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Belgijska policija objavila je jutros novi video-snimak trećeg osumnjičenog bombaša sa briselskog aerodroma, čija bomba nije eksplodirala tokom prošlonedeljnog terorističkog napada.
Svetske agencije su prenele da je na snimku prikazan čovek koji gura kolica sa velikom torbom kroz salu za čekiranje, a pored njega su bombaši samoubice Ibrahim el Bakraui i Nadžim Lašraui.
Briselski novinar Fejsal Šefu je poznat po tome što je na video-klipovima koje je obavljivao na internetu osuđivao to što su osobe koje su pritvorene zbog ilegalnog boravka u Belgiji dobijale večernji obrok pre prekida posta za vreme Ramazana, navodi Libr Belžik.
Lokalna policija ga je više puta hapsila u parku Maksimilijan, ispred Kancelarije za strance, dok je pokušavao da za radikalni islam vrbuje tražioce azila i osobe bez dokumenata.
Broj poginulih u bombaškim napadima u Briselu porastao je na 35, pošto su četiri ranjene osobe umrle u bolnici, navela je belgijska ministarka zdravlja Magi De Blok.
Bombaši samoubice su 22. marta izveli napade na briselskom aerodromu i u metrou, za šta je odgovornost preuzela Islamska država.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.