Belgija: Uhapšeno 16 osoba zbog povezanosti sa terorizmom

Izvor: Blic, 08.Jun.2015, 23:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Belgija: Uhapšeno 16 osoba zbog povezanosti sa terorizmom

Belgijska policija uhapsila je danas 16 osoba u okviru dve povezane istrage koje imaju veze sa čečenskim ekstremistima, saopštili su zvaničnici.

Osumnjičeni navodno pripadaju dvema odvojenim grupama, koje su međusobno povezane, objavila je Kancelarija državnog tužioca.

Članovi jedne od njih, čija se baza nalazi na zapadu Flandrije, navodno su bili aktivni u Siriji i, kako se veruje, učestvovali u >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << tamošnjim sukobima, kaže se u saopštenju.

Nakon što je ranjen u borbama u Siriji, pripadnik jedne grupe se vratio u domovinu Belgiju da bi se lečio, navode zvaničnici i dodaju da su neki od uhapšenih navodno planirali da se vrate u Siriju.

Druga grupa, sa sedištem u Levenu, bila je pod istragom od januara 2015. godine zbog navodnog učešća u pripremi napada.

Belgijski zvaničnici su saopštili da su racije izvršene istovremenu u više belgijskih gradova.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.