Belgija: Identifikovan i treći napadač iz Brisela, pdoignute tri optužnice

Izvor: Vesti-online.com, 26.Mar.2016, 23:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Belgija: Identifikovan i treći napadač iz Brisela, pdoignute tri optužnice

Belgijsko tužilaštvo je saopštilo da je podiglo optužnice za terorizam protiv trojice osumnjičenih za napade u Briselu. Istovremeno, na konferenciji za novinare u Briselu zvaničnici su potvrdili da je identifikovano 24 od 31 žrtve napada od utorka, preneo je AP.

Od ukupno 270 povređenih, neki su pretrpeli tako teške opekotine za koje lekari navode da su šokantne.

Tužilaštvo je, takođe, saopštilo da je treći napadač iz Brisela identifikovan kao Fajsal C, >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << kao i da je on optužen za učešće u terorističkoj grupi i za terorističko ubistvo.

Belgijski mediji navode da je reč o Fajsalu Cefuu, koji je na snimcima sigurnosnih kamera sa aerodroma nosio šešir i svetli prsluk. On je opisan kao lokalni aktivista poznat policiji zbog pokušaja radikalizovanja azilanata i beskućnika.

Druga dvojica osumnjičenih su identifikovani kao Raba N. i Abubakar A. i oni su, takođe, optuženi za učešće u teroristickoj grupi.

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Belgija: Tužilaštvo podiglo optužnice protiv tri lica

Izvor: Nezavisne Novine, 27.Mar.2016, 08:10

BRISEL - Belgijsko tužilaštvo je saopštilo da je podiglo optužnice za terorizam protiv trojice osumnjičenih za napade u Briselu...Istovremeno, na konferenciji za novinare u Briselu zvaničnici su potvrdili da je identifikovano 24 od 31 žrtve napada od utorka, prenio je juče AP...Od ukupno 270...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.