Bela kuća pod opsadom, čuju se eksplozije

Izvor: Mondo, 07.Mar.2015, 20:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bela kuća pod opsadom, čuju se eksplozije

Američka Tajna služba zatvorila je pristup Beloj kući nakon što se u okolini začula jaka eksplozija. Prema nepotvrđenim informacijama, eksplodirao je kamion sa hranom.

Foto: AP Photo/Susan Walsh

To se dogodilo dok su reporteri na travnjaku ispred rezidencije američkog predsednika čekali njegov polazak helikopterom na proslavu u gradu Selma, u Alabami.

Uzrok eksplozije je ostao nejasan, prenosi AFP, ali se u međuvremenu pojavila nezvanična >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << informacija o eksploziji kamiona u blizini Bele kuće.

Jedinica K9 Tajne službe pregledala je jedno vozilo na uglu 16. avenije i Avenije Ustava, koja se graniči s južnim travnjakom Bele kuće, saopštio je portparol te službe Brajan Liri imejlom.

Bezbednosno osoblje ogradilo je pristup sa severa Beloj kući - od strane parka Lafajet.

Novinari koji su se okupili na južnom travnjaku da bi ispratili predsednika Obamu i njegovu suprugu na obeležavanje 50. godišnjice istorijskog marša u Selmi, Alabama, su nakon detonacije premešteni u sobu za brifinge, a ulazi u Belu kuću su zaključani.

Umesto helikopterom, Obama, njegova žena Mišel, ćerke Malija i Saša, kao i predsednikova tašta Merien Robinson, su napustili Belu kuću u koloni automobila, da bi potom avionom vazduhoplovnih snaga SAD otputovali za Alabamu.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.