Bela kuća optužila Kinu za orvelovsku glupost

Izvor: RTS, 05.Maj.2018, 20:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bela kuća optužila Kinu za "orvelovsku glupost"

Bela kuća oštro je kritikovala zahtev Kine da strane avio-kompanije promene odnos prema Tajvanu, Hongkongu i Makau nazvavši te pokušaje "orvelovskom glupošću".
U saopštenju za Rojters, Bela kuća je navela da je Kineska uprava za civilnu avijaciju poslala pismo 36 stranih avio-kompanija, među kojima su i američke kompanije, zahtevajući promene.

"SAD se snažno protive pokušajima >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Kine da prisili privatne firme da koriste određeni jezik političke prirode u svom javno dostupnom sadržaju.
Pozivamo Kinu da prekine da preti i prisiljava američke prevoznike i građane, poručila je Bela kuća.
Američka avio-kompanija "Amerikan Erlajnz" ranije je potvrdila da je primila zahtev, dok "Junajted erlajns" nije bila odmah dostupna za komentar.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

SAD OPTUŽILA KINU: Njihov zahtev je orvelovska glupost!

Izvor: Kurir, 05.Maj.2018

Bela kuća oštro je danas kritikovala zahtev Kine da strane avio-kompanije promene odnos prema Tajvanu, Hongkongu i Makau nazvavši te pokušaje "orvelovskom glupošću".

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.