Bela kuća odbila da preda dokumenta koja inkriminišu Trampa

Izvor: Večernje novosti, 23.Okt.2019, 23:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bela kuća odbila da preda dokumenta koja inkriminišu Trampa

Bela kuća odbila je da dostavi dokumenta za koja je izdat nalog a koji su ključni u istrazi za opoziv američkog predsednika Donalda Trampa Bela kuća odbila je da dostavi dokumenta za koja je izdat nalog a koji su ključni u istrazi za opoziv američkog predsednika Donalda Trampa, saopštili su danas poslanici Predstavničkog doma Kongresa koji predvode istragu. Adam Šif, predsednik Obaveštajnog odbora, Eliot Engel, predsednik Odbora za spoljne poslove, i Karolin Maloni, >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << vršilac dužnosti predsednika Nadzornog odbora, naveli su u pismu zameniku državnog sekretara Džonu Salivenu da smatraju odbijanje Bele kuće da se povinuje nalogu sub poena "opstrukcijom zakonitih funkcija Kongresa i istrage o impičmentu". Dodaje se da su odbori prikupili dokaze o direktnoj povezanosti tih dokumenata, uključujući informacije od ogromnog značaja, sa optužbama da je predsednik zloupotrebio moć za ličnu političku dobrobit, prenosi Rojters. "Odbijanjem da predaju dokumenta, među kojima je beleška o naporima da se zaplaše zaposleni, kao i o komunikacijama u kojima je Tramp od Ukrajine tražiopolitičke istrage, Stejt department ukazuje na to da ti dokumenti podržavaju optužbe protiv predsednika i drugih", navodi se u pismu.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Bijela kuća odbila da preda dokumenta koja inkriminišu Trampa

Izvor: Nezavisne Novine, 24.Okt.2019, 00:10

VAŠINGTON - Bijela kuća odbila je da dostavi dokumenta za koja je izdat nalog a koji su ključni u istrazi za opoziv američkog predsjednika Donalda Trampa, saopštili su danas poslanici Predstavničkog doma Kongresa koji predvode istragu.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.