Bela kuća: Sporazum mora da se produži

Izvor: B92, 01.Dec.2023, 16:53

Bela kuća: Sporazum mora da se produži

Bela kuća saopštila je danas da će nastaviti da insistira na produženju sporazuma o primirju između Izraela i palestinske militantne grupe Hamas.

"Nastavljamo da radimo sa Izraelom, Egiptom i Katarom na naporima da se produži humanitarna pauza u Gazi", rekla je portparolka američkog Saveta za nacionalnu bezbednost Adrijen Votson, prenosi Al Džazira.

Izraelska vojska jutros je saopštila da je obnovila borbena dejstva protiv Hamasa u Pojasu Gaze i da njeni avioni >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << izvode seriju vazdušnih napada na ciljeve te militantne grupe.

Takođe tvrdi da je Hamas prekršio uslove privremenog primirja i da je ispalio raketu prema izraelskoj teritoriji neposredno pred isticanje primirja jutros u šest sati po lokalnom vremenu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Izrael nastavlja operaciju protiv Gaze – IOS

Izvor: Vostok.rs, 01.Dec.2023

Izrael je nastavio napade na Hamas nakon višednevnog primirja, optužujući palestinsku oružanu grupu za kršenje primirja. Izrael je više puta ponavljao da će nastaviti borbena dejnakon završetka primirja.. Izraelske odbrambene snage (IOS) su u izjavi u ranim jutarnjim satima u petak tvrdile...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.