Bela kuća: Rusija traži oružje od Severne Koreje u zamenu za hranu

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 30.Mar.2023, 21:19

Bela kuća: Rusija traži oružje od Severne Koreje u zamenu za hranu

Bela kuća je saopštila 30. marta da ima nove dokaze da Rusija ponovo traži oružje od Severne Koreje kako bi podstakla rat u Ukrajini, ovog puta u sporazumu koji bi Pjongjangu obezbedio potrebnu hranu i drugu robu zauzvrat. To je najnovija optužba da se Rusija, očajna za oružjem i ograničena sankcijama i kontrolom izvoza, okreće "odmetničkim" državama kako bi joj pomogle da nastavi 13-mesečni rat. "Kao deo ovog predloženog sporazuma, Rusija bi dobila preko dve desetine...
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Bela Kuća: Rusija traži municiju od Severne Koreje u zamenu za hranu

Izvor: Blic, 30.Mar.2023

Sjedinjene Američke Države imaju nove informacije da Rusija aktivno nastoji da nabavi oružje od Severne Koreje u zamenu za pomoć u hrani, saopštila je danas Bela kuća.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.