Bejrut: Traga se za nestalima, očekuje se porast broj poginulih u eksploziji

Izvor: B92, 06.Avg.2020, 08:07

Bejrut: Traga se za nestalima, očekuje se porast broj poginulih u eksploziji

Libanske spasilačke ekipe i danas su nastavile potragu za preživelima među ruševinama posle stravične eksplozije u Bejrutu.

U eksploziji je stradalo najmanje 135 osoba, dok je više od 5.000 povređeno.

Premijer Hasan Dijab proglasio je trodnevnu žalost, počevši od danas, a prvobitni rezultati istrage pokazuju da je nemar kriv za eksploziju u luci u Bejrutu, u kojoj je i više desetina ljudi nestalo.

Bez domova ostalo je 300.000 građana, saopštili >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << su zvaničnici, a prenosi Rojters.

Očekuje se da će porasti broj poginulih u eksploziji, za koju zvaničnici okrivljuju veliko skladište visokoeksplozivnog materijala, koje je godinama čuvano u nebezbednim uslovima u luci.

Predsednik Mišel Aun rekao je da je 2.700 tona amonijum nitrata, koji se koristi za đubrivo i bombe, skladišteno šest godina u luci nakon što je zaplenjeno.

On je dodao da je vlada odlučna u tome da istraži šta se dogodilo što je pre moguće i da odogovorne i one koji su se ponašali nemarno privede pravdi.

Vlada je naredila da se lučki zvaničnici, koji su učestvovali u skladištenju i čuvanju materijala, stave u kućni pritvor, rekli su izvori iz ministarstva za Rojters.

Zvaničnici nisu potvrdili poreklo početnog požara, koji je doveo do eksplozije, mada lokalni mediji i jedan bezbednosni izvor navode da su požar izazvali zavarivački radovi.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pojavio se snimak kako raketa razara Bejrut (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Avg.2020

Verodostojnost snimka do sada niko nije potvrdio niti demantovao..Pre dva dana dogodila se strahovita eksplozija u Bejrutu u Libanu. Prema dosadašnjim informacijama prilikom eksplozije poginulo je više od 100 osoba, a povređeno je više od 4.000 ljudi. Materijalna šteta je veoma velika, a grad je...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.