Beba sa srcem van  grudnog koša

Izvor: Blic, 02.Sep.2009, 06:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Beba sa srcem van grudnog koša

Lekari u bolnici u Nju Delhiju u Indiji bore se za život bebe stare četiri dana, koja je rođena sa retkim poremećajem, srcem van grudnog koša, dok njen slučaj prati cela Indija.

Vibha Devi, rođen u četvrtak u udaljenom selu u indijskoj državi Bihar, vozom je doputovao sa ocem i dedom u glavni grad, dok je njegova majka ostala u bolnici, gde se oporavlja od carskog reza. Očajni otac smestio je malog Vibhu u Sveindijski medicinski institut u pokušaju da mu se spase život.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
Ukoliko se dete rodi sa poremećajem poznatim pod imenom „ektopia kordis", usled kojeg se srce ne nalazi na svom mestu, već na nekom drugom, ili čak izvan tela, većina beba umre nekoliko sati po rođenju. Međutim, u Vibhinom slučaju postoji izvesna doza optimizma budući da je beba preživela naporno putovanje vozom udaljenost od preko 1.200 kilometara.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.