Basesku se u ponedeljak vraća na mesto predsednika

Izvor: NaDlanu.com, 24.Avg.2012, 18:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Basesku se u ponedeljak vraća na mesto predsednika

Trajan Basesku vraća se u ponedeljak na dužnost predsednika države pošto je Ustavni sud odlučio da je referendum o njegovom smenjivanju bio nevažeći.

Procedurom je predvidjeno da odluka Ustavnog suda u slučaju suspendovanja šefa države treba da bude predstavljena rumunskom parlamentu, a tek potom se suspendovani predsednik vraća u Palatu Kotročeni.Sednica parlamenta biće u ponedeljak popodne.Referendum o smenjivanju Baseskua održan je 29. jula uz učešće oko 47 odsto >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << glasača, ali je trebalo da na birališta izadje više od 50 odsto, te je referendum poništen.Protiv Baseskua, odnosno za njegovo smenjivanje, glasalo je 7,4 miliona gradjana, a protiv smenjivanja oko jedan milion.BUKUREŠT, 24. avgusta 2012. (Beta)

Nastavak na NaDlanu.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.