Basesku: Otcepili su Kosovo - sada gledajte šta se dešava na Kavkazu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Avg.2008, 19:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Basesku: Otcepili su Kosovo - sada gledajte šta se dešava na Kavkazu

BUKUREŠT - Predsednik Rumunije Trajan Basesku je rekao danas, upoređujući krizu u Gruziji i na Kosovu, da "kolektivna" prava manjina ne mogu biti stavljena iznad integriteta zemlje i izneo kao negativni primer za to Kosovo, javila je DPA pozivajući se na lokalnu novinsku agenciju Mediafaks.

"Na Kosovu su takozvana kolektivna prava stavljena iznad integriteta zemlje", naglasio je Basesku i dodao: "A sada gledajte šta se dešava na južnom Kavkazu".
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
"Teritorijalni integritet je pregažen u ime zaštite prava manjina", izjavio je Basesku i zaključio- da "tako ne može".

Rumunija i još pet drugih članica Evropske unije - Grčka, Kipar, Portugal, Slovačka i Španija - odbijaju da priznaju protivpravno proglašenu nezavisnost Kosova.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.