Izvor: NoviMagazin.rs, 24.Dec.2018, 15:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Barselona u stanju pripravnosti zbog mogućih napada

Grad Barselona koji je već bio na meti terorizma 2017. godine, danas je u stanju pripravnosti posle upozorenja američkih vlasti na tu opasnost pred Božić.

U saopštenju Stejt departmenta piše: "Španija: Savet za povećani oprez u zonama kretanja automobila i autobusa, u zoni Ramblas u Barseloni, za Božić i za Novu godinu" jer bi "teroristi mogli da izvedu napad na turističke zone, saobraćaj i javna mesta".

Regionalna policija je danas saopštila da njene snage >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << bezbednosti rade na toj pretnji.

List "Pais" je preneo da policija traži jednog Marokanca od 30 godina, koji ima vozačku dozvolu za autobus, te se, kako pišu drugi mediji, strahuje da bi on mogao da pokuša da autobusom pogazi masu ljudi u Barseloni.

Ministarstvo unutrašnjih poslova je potvrdilo da je Španija i dalje na "nivou 4", od ukupno pet nivoa pripravnosti za teroristički napad. Ta mera je uvedena još 2015. godine. Snage bezbednosti biće dodatno pojačane tokom praznika.

Napadač je 17. avgusta 2017. kombijem uleteo u pešačku zonu u Barseloni i usmrtio 14 ljudi, a odgovornost je preuzela Islamska država.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.