Izvor: B92, 07.Nov.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Barel nafte više od 98 dolara

Njujork -- Cene sirove nafte danas opet premašile rekord, popevši se na nivo veći od 98 dolara za barel.

Poskupljenje su izazvala očekivanja da će nedeljni izveštaj Ministarstva energetike SAD, koji će biti objavljen krajem dana, pokazati pad zaliha nafte u SAD. Rastu cena je doprinela i vest o napadu na naftovod u Jemenu, prenosi AP.

Cena američke lake nafte za terminsku isporuku u decembru je na Njujorškoj robnoj berzi danas porasla na 98,03 dolara za barel, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << dok je evropska brent nafta na Međunarodnoj berzi petroleja u Londonu postigla 94,04 dolara za barel.

Trgovci naftom su i dalje zabrinuti da zalihe tog energenta neće biti dovoljne da pokriju tražnju tokom predstojeće zime na severnoj hemisferi. Analitičari očekuju da će nedeljni izveštaj o zalihama u SAD danas pokazati pad zaliha sirove nafte od 1,6 miliona barela u protekloj sedmici.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.