Izvor: B92, 28.Feb.2009, 21:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bangladeš: Vojska lojalna vladi

Daka -- Vojska Bangladeša potvrdila je da podržava vladu Šeik Hasine, posle pobune pripadnika paravojnih jedinica u kojoj je ubijeno najmanje 80 ljudi, većinom oficira.

Vojska Bangladeša služi vladi, rekao je novinarima general Moen Ahmed, i naveo da je to "narodna vojska, koja služi naciji i podržava demokratiju". "Ostanite mirni. Pokušavamo da se izborimo sa situacijom i rešimo probleme", kazao je Ahmed posle sastanka sa premijerkom Hasinom.

Bangladeš, siromašna >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << južnoazijska zemlja, pretrpela je, posle dobijanja nezavisnosti 1971. nekoliko državnih udara.

Pobuna pripadnika paravojne formacije "Strelci Bangladeša" pre nekoliko dana, nije bila politički motivisana, već je organizovana zbog niskih plata i loših uslova rada, kao i navodne diskriminacije kojoj su bile izložene paravojne snage, tvrde zvaničnici.

Nova premijerka Hasina poručila je da je okončanje pobune donelo novu priliku da se nastavi s razvojem demokratije i ekonomije u Bangladeša, u kome čak 40 odsto stanovništva živi u uslovima velikog siromaštva.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.