Bangladeš: Obešeni lideri opozicije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Nov.2015, 21:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bangladeš: Obešeni lideri opozicije

U Bangladešu je danas izvršena egzekucija vešanjem nad dvojicom lidera opozicije koji su proglašeni krivim za ratne zločine počinjene tokom 1971. i rata za otcepljenje od Pakistana, saopštili su zvaničnici policije.

Kako prenosi Rojters, taj potez će najverovatnije izazvati ogorčenje opozicionih sledbenika.

Islamistički opozicioni lider Ali Ahsan Mohamad Mudžahid i bivši poslanik iz redova Nacionalističke partije Bangladeša nekadašnjeg premijera Kaleda Zije, Salaudin Čoduri, obešeni su ubrzo nakon što je predsednik Abdul Hamid odbacio njihovu molbu za pomilovanjem, navodi Rojters.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Bangladeš: Obješeni lideri opozicije

Izvor: Nezavisne Novine, 21.Nov.2015

U Bangladešu je izvršena egzekucija vješanjem dvojice lidera opozicije koji su proglašeni krivim za ratne zločine počinjene tokom 1971. i rata za otcjepljenje od Pakistana, saopštili su zvaničnici policije...Kako prenosi Rojters, taj potez će najverovatnije izazvati ogorčenje opozicionih sledbenika...Islamistički...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.