Izvor: B92, 02.Dec.2009, 21:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ban pozdravio plan za Avganistan

Njujork -- Generalni sekretar UN Ban Ki Mun pozdravio je novi plan za Avganistan američkog predsednika Baraka Obame, saopštila je pres služba generalnog sekretara.

"Generalni sekretar je sa zadovoljstvom konstatovao pristup koji predlaže uspostavljanje ravnoteže između vojnih i civilnih projekata i stavljanje naglaska na jačanje kapaciteta avganistanskih institucija, posebno bezbednosnih snaga", navodi se u saopštenju.

Dalje se kaže da je Ban uveren da je izgradnja >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << institucija dugoročan ali neophodan proces.

"Ujedinjene nacije su i dalje rešene da podrže sve napore usmerene ka prenošenju više odgovornosti na avganistanske vlasti u okviru traganja za trajnim mirom, stabilnosti i razvoju u zemlji", kaže se u tekstu.

Obama je sinoć objavio da će poslati pojačanje od 30.000 vojnika u Avganistan, ali i da će početi sa povlačenjem američkih snaga iz te zemlje za 18 meseci, u julu 2011. godine.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.